Kenyalılar, geçen yıl kripto para dolandırıcılığında 120 milyon dolar kaybetti


Kenya Bilgi ve Teknoloji Bakanlığı kabine sekreteri Joe Mucheru, ülkedeki kanun ve düzene yönelik tehditlere değinen bir konferansta, geçen mali yılda Kenyalıların kripto dolandırıcılığına yaklaşık 120 milyon dolar kaybettiğini duyurdu.
Bir kişinin varlıklarını yatırmak ve korumak söz konusu olduğunda, kabine sekreteri medyadan bu konuları derinlemesine incelemesini ve okuyuculara faydalı bilgiler vermesini istedi.
Yetkili, daha fazla muhabir ve gazetecinin doğru bilgileri yayınlamaya ve dağıtmaya devam etmesi halinde daha fazla vatandaşın bitcoin dolandırıcılığından korunacağını söyledi.
2021 yılında daha çok kripto para birimi kuruluşlarının hacklenmesi yoluyla gerçekleştirilen ve günümüze kadar gelen dolandırıcılık ve hırsızlık, en yaygın suç türleriydi.
Ancak, bu yıl için bu tür dolandırıcılık oranlarına ilişkin güncellenmiş istatistikler henüz mevcut değil.
Kuzey Amerika Menkul Kıymet Yöneticileri Derneği (NASAA), insanların bitcoin ve diğer ilgili dijital varlıklara yatırım yapmadan önce dikkatli olmaları gerektiğini öne sürüyor.
Kenya, diğer birçok Afrika ülkesi gibi, meşru projeler kılığındaki bu tür dolandırıcılıkların peşine düşüyor.
Bu Haber de İlginizi Çekebilir: RippleNet, Arap Para Fonu Tarafından SWIFT’e Doğrudan Alternatif Olarak Gösterildi
Örneğin Aralık 2021’de Kenyalı bir işadamı, kripto para birimi aracılığıyla yatırımcıları dolandırmakla suçlandı. Raporlara göre, işadamının sahte dijital tokenine sahip yatırımcılar 140 milyon dolardan fazla kaybetti.