Merkez Bankası “1. Adımda, bir simülasyon ortamı oluşturulur ve uygulanan CBDC’nin temel işlevleri (üretim, ihraç, dağıtım vb.) normal şekilde çalışır. Buna dayanarak, çeşitli ek işlevlerin (çevrimdışı ödeme vb.) ve yeni teknolojilerin (kişisel bilgi korumasını artıran teknoloji gibi) uygulama olasılığını doğrulamayı planlıyoruz” dedi.
İkinci aşama, cihazlarının internet bağlantısı kesilse bile CBDC işlemlerine izin vermek için çoğunlukla çevrimdışı ödemelere odaklanacak.
Her zaman bir internet bağlantısı gerektiren blok zinciri teknolojisinin aksine, Kore CBDC’si, çevrimdışı işlemleri depolamak için “Güvenli Öğe” adı verilen bir depolamaya sahip olacak.
Merkez Bankası’nın raporuna göre kurum, itibari para birimini tamamen CBDC ile değiştirmek istemiyor. Telekomünikasyon şirketi arızaları nedeniyle özel ödeme ve takas hizmetlerinin kullanılmasının zor olduğu durumlarda gerçek paranın yanı sıra yedek ödeme yöntemi olarak kullanılması planlanıyor.
CBDC’lerini resmi olarak dağıtan ilk ülkeler Nijerya, Bahamalar ve bazı Doğu Karayip ülkeleri oldu. Ek olarak Singapur, Malezya , Güney Afrika ve Avustralya, Dunbar Projesi olarak adlandırılan Eylül 2021’den bu yana CBDC’lerle sınır ötesi ödemeleri test ediyor.